Naamloos 1
   
 

1
HTML5, CSS3 and jQuery Navigation menu
Biesbosch MuseumEiland ::: Verleden, heden en toekomst van De Biesbosch
Naamloos 1
   

Nieuws

Er zijn de komende tijd veel ontwikkelingen bij en in het museum. Wees altijd op de hoogte en ontvang de nieuwsbrief in uw mailbox. Meld u hier aan.

19-12-2016
Museumroof
Begin oktober zijn wij opgeschrikt door een brutale museumroof. In kabinet 3 'Al wat lekker is loopt los' is een zogenaamd kwartelbeentje gestolen. Dat is een fluitje waarmee kwartels gelokt werden.  Een onbekende onverlaat heeft het kostbare kleinood onder de stolp vandaan gehaald en meegenomen. Een kwartelbeentje is niet gemakkelijk te vinden. Het museum had er dan ook maar één van.

Na veelvuldig zoeken vonden wij het Nederlands Jachtmuseum in Doorwerth bereid één van haar kwartelbeentjes in langdurig bruikleen af te staan aan ons museum. Het beentje (of “wekker”) is een varkensleren zakje gevuld met paardenhaar, het botje is van een haas of konijn en is gedeeltelijk gevuld met stopwas.

Al met al is het bijzonder triest dat er uit ons museum gestolen wordt. Het incident is aanleiding geweest de hele expositie nog eens na te lopen. Alle stolpen waaronder zich objecten bevinden zijn nu dan ook aard en nagelvast dichtgelijmd.


20-12-2016
Schilderij St. Elisabethsvloed
‘Under construction’ Het schilderij ‘de Sint-Elisabethsvloed’ van H. Weingärtner is vanaf 28 november 2016 in atelier Stangier te Guttecoven voor restauratie. Wij verwachten het begin april 2017 weer terug in het museum. Gedurende de restauratieperiode is een vervangende afbeelding van het schilderij in het museum te zien.

20-12-2016
Het Biesbosch MuseumEiland heeft de IDEA-tops Awards 2016 gewonnen in de categorie: Green Architecture
Idea-Tops, international space design award, is een belangrijke onderscheiding die bijzondere talenten in de architectuur en het interieur veld prijst. De prijs is in het weekend van 10/ 11 december in Shenzhen, China uitgereikt. (Wij konden er helaas niet bij zijn…).

20-12-2016
Green Key certificaat
Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

We streven ernaar om 9 februari 2017 tijdens de landelijke uitreiking een Green Key certificaat te mogen ontvangen. We gaan voor goud!

20-12-2016
Vrijwilligers
Musea zijn plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. Vrijwel alle Nederlandse musea werken met vrijwilligers en zelfs 16% van alle musea draait volledig op hun tomeloze energie. Van alle banen in de museumsector is ruim 40% onbetaald en daarin zijn 23.000 museumvrijwilligers actief. Voor zowel grote als kleine musea zijn vrijwilligers onmisbaar. Hun gepassioneerde inzet maakt dat elke museumbezoeker ons echte goud kan bewonderen in musea door het hele land. Samen met alle vrijwilligers verbinden musea ons met het verleden, met het nu, met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn. Via de link komt u bij het verhaal van onze vrijwilliger; Hans Smulders.

20-12-2016
Bezoekers
Na de opening op 26 juni 2015 door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven konden wij op 29 december van dat jaar al de 40.000ste bezoeker verwelkomen, de heer en mevrouw Gheung uit Cairo/ Egypte.
17 oktober van dit jaar kon de burgemeester van Werkendam, Yves de Boer, de 100.000ste bezoeker sinds de opening welkom heten. Mevrouw Silke Somandin was met haar familie op terugreis naar Alphen aan de Rijn en bezocht toen het Biesbosch MuseumEiland. 2016 wordt afgesloten met een stand van 66.000 betalende bezoekers. Dit is meer dan 2x het aantal bezoekers dat wij in het “oude” museum hadden. Daarnaast hadden wij als Brabantse Natuurpoort eenzelfde aantal bezoekers in het gratis toegankelijke restaurant en informatiecentrum. Dit onderschrijft dat bezoekers van de Biesbosch het Biesbosch MuseumEiland zien als het ideale startpunt voor een wandeling of fietsroute.

24-11-2016
Biesbosch Beleving
Gedurende de wintermaanden werkt de Biesbosch Beleving niet. Alle leidingen worden vrij van water gemaakt om vorstschade te voorkomen. Natuurlijk kan er wel gewoon over het resterende deel van het eiland gewandeld worden.

 
 
 
 
Naamloos 1

 

 
 
 
 
1

@ 2016 Biesbosch MuseumEiland Werkendam

 
Naamloos 2
  over het museum


te zien en te doen


museum

biesbosch beleving

museumEiland

rondvaarten

fietsverhuur

wandelroutes

huwelijk

arrangementen

eten en drinken

bezoekersinfo


adres

openingstijden

prijzen

winkel

wisselexposities

spelregels

kinderfeest

eten en drinken


speel en leer


schoolprogramma

biesbosch beleving

dierenvriendjes

plantenquiz

geheugenspel

steun ons


subsidiegevers

sponsors

vrienden

anbistatus

nieuws


nieuws

archief