Naamloos 1
   
 

1
HTML5, CSS3 and jQuery Navigation menu
1
Naamloos 1
   
 
      wisselexposities
      Kiem
 

Kiem

Fontys ArtCoDe-studenten exposeren in Biesbosch Museum
De Biesbosch is een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars. Stichting Biesbosch MuseumEiland beschikt over een uitgebreide collectie die toont hoe mensen in de Biesbosch zich verhouden tot water en land. De bijzondere omgeving van de Biesbosch inspireerde ook dit jaar de derdejaarsstudenten van Fontys Academy for Art, Communication and Design (ArtCoDe).Dit leidde tot verrassende resultaten die van 15 december t/m 28 januari te zien zijn in de expositie Kiem.

Het Biesbosch MuseumEiland
Het vernieuwde Biesbosch MuseumEiland ligt in het hart van Nationaal Park de Biesbosch, een uniek zoetwatergetijdengebied. Het museum van 500m2 kent een vaste tentoonstelling en een wisselende expositie en is een eigentijdse plek waar mensen kennismaken met het heden, verleden en de toekomst van het vernieuwde cultuurlandschap van de Biesbosch.

De Biesbosch heeft een belangrijke cultuurhistorie: hier hebben mensen de afgelopen 600 jaar gevochten tegen het water, polders gemaakt, de natuur naar hun hand gezet met een heel eigen griend- en rietcultuur, maar ook weer ontpolderd en teruggegeven aan de natuur.

Bio-Design
Het Biesbosch Museum nodigt kunstenaars en vormgevers uit met hun fascinatie voor het samenspel tussen land, water, natuur en cultuur het publiek uit te dagen tot nieuwe zienswijzen. Dit jaar hebben de studenten zich gericht op de waarde van natuur: hoe kun je ontwerpen met de natuur?

Samenwerking met Fontys ArtCoDe
Samen met het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc) ishet idee ontstaan contact te zoeken met het Brabantse kunstenonderwijs. Aan deze beginnende kunstenaars wordt de expositieruimte beschikbaar gesteld voor het tentoonstellen van werk, zodat zij kennismaken met het exposeren op locatie. Op 15 december om 15.30 uur wordt de expositie in het Biesbosch Museum geopend.

Acht exposerende studenten
De ArtCoDe-studenten bezochten in september 2017 het depot van het museum, verkenden de natuur en hebben twee maanden gewerkt aan hun concepten. Er zijn acht ArtCoDe-studenten geselecteerd die hun ontwerp hebben uitgewerkt: Fabiola de Graaf, Floor Staps, Celine Jacobs, Tyas DíHont, Nina Horsting, Lydia Dommering, Marieke Smits en uitwisselingsstudent Karolina Olkowicz.
Samen verzorgen zij de inrichting van de tentoonstelling, de PR en communicatie. De verrassende resultaten zijn van 15 december 2017 tot en met 28 januari 2018 te zien in de expositie Kiem.

1

@ 2016 Biesbosch MuseumEiland Werkendam

 
Naamloos 2
  over het museum


te zien en te doen


museum

biesbosch beleving

museumEiland

rondvaarten

fietsverhuur

wandelroutes

huwelijk

arrangementen

eten en drinken

bezoekersinfo


adres

openingstijden

prijzen

winkel

wisselexposities

spelregels

kinderfeest

eten en drinken


speel en leer


schoolprogramma

biesbosch beleving

dierenvriendjes

plantenquiz

geheugenspel

steun ons


subsidiegevers

sponsors

vrienden

anbistatus

nieuws


nieuws

archief