Naamloos 1
   
 

1
HTML5, CSS3 and jQuery Navigation menu
1
Naamloos 1
   
 
      wisselexposities
      Natuurlijk
 

Vogels

Achilles Cools, exposeert van 1 april t/m 1 juli in het Biesbosch MuseumEiland.
Achilles is schilder, graficus, beeldhouwer, dichter en schrijver. Al meer dan veertig jaar is hij dagelijks actief als kunstenaar en dus zeer productief. Schilderijen en beelden van hem bevinden zich in belangrijke musea en verzamelingen in verschillende landen. Grote beelden van hem staan als monument op openbare plaatsen.

Achilles heeft geen behoefte aan grote woorden of theorieën. Zijn kunst leeft vanuit aandachtig en gevoelig observeren. Zijn kunst leeft vanuit een aandachtig en gevoelig observeren.Hij toont in zijn kunst een wereld die wij niet te zien krijgen. Bovendien bezit zijn kunst een moraal die niet genoeg kan geprezen worden: eerbied voor leven en natuur.

Vogels spelen een belangrijke rol in zijn werk. De schilderijen in de tentoonstelling zijn daar getuige van. Hij kent de verwondering voor het kleine in de grootsheid van de dingen. Hij heeft zich altijd verdiept in planten en dieren, creëerde een grote heemtuin, een kauwenhuis met een kauwencolumbarium waarrond een zwerm kauwen vliegt. De kauw is een hoofdmotief in zijn beeldend werk en is een verlengstuk van hemzelf. Hij bekijkt de wereld door de ogen van een kauw. Achilles Cools bestudeerde de kauwen en schreef er ook boeken over. Bekend van hem zijn onder andere: Kauwen in de Spiegel en De Goudvink (uitgeverij AtlasContact Amsterdam).

De tentoonstelling zal op zaterdag 31 maart om 14.00 geopend worden met de lezing “Kauwen in de Spiegel” door Achilles Cools. Lezing is tot 16.00 uur. Na de lezing zal Achilles voor wie dat wil nog boeken signeren. Boeken van Achilles zijn te koop in onze museumwinkel. U mag natuurlijk ook uw eigen exemplaar meenemen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de lezing of de tentoonstelling. U betaalt enkel de entreeprijs voor het museum. Deze kosten bedragen € 8,50. Museumjaarkaart gratis.

Tentoonstelling Achilles Cools: 1 april – 1 juli 2018
Biesbosch MuseumEiland
Hilweg 2
4251 MT Werkendam
telefoon: 0183 - 50 40 09

1

@ 2016 Biesbosch MuseumEiland Werkendam

 
Naamloos 2
  over het museum


te zien en te doen


museum

biesbosch beleving

museumEiland

buitenmuseum

collectie

rondvaarten

fietsverhuur

wandelroutes

huwelijk

groepsarrangementen

bezoekersinfo


adres

openingstijden

prijzen

winkel

wisselexposities

spelregels

kinderfeest

eten en drinken


speel en leer


schoolprogramma

biesbosch beleving

plantenquiz

geheugenspel

steun ons


sponsors

vrienden

anbistatus

nieuws