Let op: Rijkswaterstaat werkt aan de wegen rondom de Biesbosch. Dit kan tot vertragingen leiden. Je kunt het beste de reistijd checken via Google Maps en kijk voor de meest actuele situatie op de website van Rijkswaterstaat.

Fietsen door de Biesbosch

WandelEiland

Wandel en fiets in de Biesbosch

Het Biesbosch MuseumEiland is een perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Je kunt wandelen bij buitenmuseum de Pannekoek, het Jantjespad en de nieuwe Noordwaard. Of je kunt de poëzieroute nemen.

Een uitgebreide fietskaart van het gebied kun je hier downloaden.

Op onze parkeerplaats staat een oplaadpaal voor elektrische fietsen waar je gratis gebruik van kunt maken.

Wil je jouw bezoek aan ons mooie museum combineren met andere activiteiten in de omgeving, kijk dan op Beleef de Biesbosch, Biesboschlinie of Visit Brabant.

Fiets- en wandelroutes

 • De Pannekoek (2KM)

  Dit is het buitenmuseum van de Biesbosch; een zogenaamde hakgriend van 8 hectare die direct naast het Biesbosch MuseumEiland ligt. Een hakgriend is een vochtige akker waar wilgenhout wordt verbouwd. Het gebied is voorzien van wandelpaden en over land bereikbaar. De uitgezette wandeling van 2 kilometer voert langs een wilgentuin en een vangpijp van een eendenkooi.

  Wandelroute downloaden
 • Laarzenpad Noordwaard (5KM)

  Door de ontpoldering van de Noordwaard (2011-2015) kwam het museum op een eiland in de Biesbosch te liggen. In de omgeving van het museum kun je volop wandelen of fietsen en genieten van de natuur. Bij hoog water is het pad dat door het natuurontwikkelingsgebied loopt soms slecht toegankelijk. Het heet niet voor niets laarzenpad.

  Wandelroute downloaden
 • Het Jantjespad (8KM)

  Deze route voert je door een wilgenvloedbos en een graslandpolder die als ganzenopvang fungeert. Je vindt deze route op 3,5 kilometer van het MuseumEiland. De wandeling is 8 kilometer en geeft een prachtig beeld van de verschillende landschappen die de Biesbosch rijk is. Als bonus krijg je schitterende doorkijkjes naar de rivier de Nieuwe Merwede.

  Wandelroute downloaden
 • Poëzieroute (8KM)

  In de Biesbosch zijn meerdere kunstwerken te vinden. Stichting Poëzie Land van Altena heeft met het museum het project ‘Seizoensgedichten Biesbosch’ gemaakt. Op acht locaties in de Biesbosch zijn borden met elk vier seizoensgedichten geplaatst. De locaties zijn in overleg met Staatsbosbeheer en het Biesbosch MuseumEiland gekozen en liggen vlakbij wandelroutes. De 32 gedichten staan in een bundel die te koop is op het Biesbosch MuseumEiland.

  Wandelroute downloaden