Let op: Rijkswaterstaat werkt aan de wegen rondom de Biesbosch. Dit kan tot vertragingen leiden. Je kunt het beste de reistijd checken via Google Maps en kijk voor de meest actuele situatie op de website van Rijkswaterstaat.

Biesbosch MuseumEiland

SteunEiland

Sponsors en vrienden

Sponsors

Het Biesbosch MuseumEiland is de plek waar (over-)leven met water (toen, nu en straks) centraal staat in activiteiten, presentaties en verhalen.

Komende jaren maken we het Biesbosch MuseumEiland klaar voor de toekomst. We creëren een plaats waar alle generaties zich thuis voelen, geprikkeld worden en zich kunnen ontwikkelen. We bouwen aan een robuust, modern, veilig, attractief doe- en belevingsmuseum. We laten ons inspireren door maatschappelijke thema’s als klimaat(verandering) en milieu.

De steun van onze sponsoren is hierbij essentieel. Van oudsher zijn de bedrijven die het Biesbosch MuseumEiland sponsoren werkzaam in of gelieerd aan water(bouw). Vaak ook is er sprake van sponsoring in natura. Bedrijven ondersteunen ons in materiaal, arbeid, advies of op andere wijze.

Sponsoring in natura is en blijft welkom. We staan open voor bedrijven die producten of diensten leveren als: materiaal (hout, staal, glas ed), grafische producten (drukwerk, belettering, zeefdruk), verlichting, meubilair en interieurinrichting, computers en av-apparatuur, software, opleiding en training, adviezen, administratieve dienstverlening en publiciteit. Daarnaast streeft het museum ernaar meerjarige relaties op te bouwen met een aantal grotere sponsors die een vaste jaarlijkse financiële bijdrage leveren. Op deze wijze kunnen we met een structurele vaste inkomstenbron werken aan een duurzame invulling en inrichting van het Biesbosch MuseumEiland.

SPONSORING IN NATURA

Voel je je verbonden met het Biesbosch MuseumEiland en wil je een bijdrage leveren in natura.
Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, denk onder andere aan:

Welke activiteiten komen in aanmerking voor sponsoring? Wat kunnen sponsors bieden?
tentoonstellingen financiële bijdragen
collectieaankopen bouwmaterialen
educatieve activiteiten meubilair
informatieve activiteiten apparatuur
publicitaire activiteiten technische diensten
inrichting en onderhoud gebouw publiciteit
opleiding en training van personeel opleiding en training
organisatieadviezen administratieve diensten
administratieve taken adviezen

SPONSORING BIESBOSCH MUSEUMEILAND

Ieder bedrijf, fonds, stichting heeft eigen waarden, doelen en ambities. Wij begrijpen ook dat dit het fundament is voor uw bijdrage. Graag gaan we hierover met u in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en waar sprake is van een optimale wederkerigheid.

Wat kan het museum als tegenprestatie leveren?
Als vanzelfsprekend doen we graag iets terug voor onze sponsoren. Als u investeert in een project of product is er een directe koppeling met het resultaat. Wanneer u bijdraagt aan de exploitatie, investeren wij in spraakmakende wisselexposities, herinrichting en vernieuwing van de vaste tentoonstelling, educatieve en interactieve projecten en producten, bijzondere aankopen maar ook onderhoud van het unieke gebouw. Geheel naar wens kunt u credits inzetten voor bijvoorbeeld:

 • exclusief gebruik museumlocaties
 • rondleidingen of inleidingen door een conservator
 • meerjarige verbinding van de naam van het bedrijf aan een zaal of activiteit
 • promotie van diensten of producten van het bedrijf via de communicatiekanalen van het museum
 • naamsvermelding of logovermelding op publicitair drukwerk of op website
 • banners/links op website
 • netwerkbijeenkomsten voor sponsors in het museum
 • uitnodigingen voor evenementen zoals openingen voor directies van de bedrijven
 • vrijkaarten voor het museum

NEEM CONTACT OP

Wil je bijdragen aan de doorontwikkeling van het Biesbosch MuseumEiland en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We ontmoeten je graag.

Annemarie de Stigter, commercieel directeur
+ 31 (0) 6 - 52 08 54 51

Vereniging Vrienden

Onze vrienden hebben een streepje voor! Steun het museum, word vriend en draag zo bij aan het beheren, behouden en verfraaien van ons museum. Als vriend geniet je van gratis entree, bijzondere activiteiten, lezingen en openingen van nieuwe exposities. De contributie bedraagt minimaal € 25,00 per jaar en geeft recht op het gehele jaar gratis toegang voor twee personen – en nog veel meer.

Door het invullen en opsturen van dit formulier kun je jouw lidmaatschap van de Vereniging Vrienden van het Biesbosch MuseumEiland direct regelen.

Aanmelden als Vriend

  Contributie

  Volledige naam*

  Straat*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mailadres*

  Extra notitie

  ANBI

  Het Biesbosch MuseumEiland heeft sinds 1998 de ANBI-status. Dit wil zeggen dat het museum door de Belastingdienst is aangemerkt als 'algemeen nut beogende instelling'. Giften aan het Biesbosch MuseumEiland zijn daardoor fiscaal aftrekbaar.
  Meer informatie

  Rabo Clubsupport

  Bedankt voor je stem! Via Rabo ClubSupport hebben jullie voor ons het mooie bedrag van € 755,35 bijeen gestemd. Met deze bijdrage kunnen wij het MuseumEiland nóg toegankelijk maken, zodat mensen met verschillende soorten beperkingen hier ook volop kunnen genieten, want het Biesbosch MuseumEiland is er voor iedereen!